Monday ,05 June 2023
Последни:
Home > Останати спортови > Куглање > Кугларската лига започнува овој викенд, Вардар ја брани титулата
Кугларската лига започнува овој викенд, Вардар ја брани титулата

Кугларската лига започнува овој викенд, Вардар ја брани титулата

Кугларската лига единствена во земјава и покрај донесените протоколи не беше започната воопшто со одигрување на мечеви од сезоната 2021/2022. Конечно вчера е регулирана новата сезона и се донесени решенија за истата. На официјалната страница на Кугларската федерација на Македонија за сезоната во која КК Вардар ќе ја брани титулата беше објавено:

Одреден е датум за задоцнет почеток на МКЛ за мажи за сезона 2021/2022. Оваа сезона лигата ќе ја сочинуваат 5 екипи(фото):

1 2 3