Wednesday ,17 July 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Браво! Девојките и момците на БК Вардар со шампионски настап на Државното првенство во борење за У-23
Браво! Девојките и момците на БК Вардар со шампионски настап на  Државното првенство во борење за У-23

Браво! Девојките и момците на БК Вардар со шампионски настап на Државното првенство во борење за У-23

Црвено-црните одлични Државното првенство во борење за У-23 во машка конкуренција.

Messenger_creation_61ee80b0-f18f-473f-8c42-5d347aa1c66c

На првенството  што се одржа во Радовиш, Бучим и Вардар имаа по 30 бода, но радовишани имаа повеќе втори места, додека Лирија освои 24. Покрај успехот кај момците кај дамите доминиравме.

Messenger_creation_7af42320-9e58-4570-9c3b-b7b4d33dc70a

Во женска конкуренција триумфираше Вардар со 16 поени, пред 7 Мај со 14 и Балканец со 10.

Победничката траса на Вардар продолжува сумарно сме најдобар тим на ова У23 првенство.

Messenger_creation_189e5b7d-62ff-48b4-be4c-506301f1c4f1