Thursday ,30 May 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Куглање > Среќен роденден Георг Поп-Крстев
Среќен роденден Георг Поп-Крстев

Среќен роденден Георг Поп-Крстев

Денес свој роденден прославува играчот на Кугларскиот клуб “Вардар“, младиот куглар Георг Поп-Крстев. Ова момче од веќе три сезони е дел од нашиот црвено-црн кугларски колектив.  Тој дојде тивко… и влезе во вардаровите легенди, полани беше играч кој повеќе од 2 години не кугла, но ја прифати подадената рака на тренерот Драги Димитровски  кој насети талент…

65701054_489136055189832_349398896654417920_n

Година потоа е златното вардарово момче кое во Куп финалето поентираше за злато. Измината сезоната беше играч со најмногу топ-6 пласмани во колата, оваа го мачеше повреда па ја пропушти во поголем дел, сепак се рехабилитираше за Купот на РМ, каде имаше најдобар скор во црвено-црниот тим.

Среќен роденден  Георг Поп-Крстев