Thursday ,28 May 2020
Последни:
Home > Останати спортови > Атлетика > Атлетика: Завировски тренира со засилен интезитет
Атлетика: Завировски тренира со засилен интезитет

Атлетика: Завировски тренира со засилен интезитет

Сите спортски настани во земјава се „замрзанти“ поради пандемијата во светото околу Корона вирусот. Помеѓу другите одкажани настани во Македонија и најмасовниот атлетски собир, скопскиот маратон кој се трчаше во мај месец. Петре Завировски ја темпираше формата за истиот.

Младиот атлетичар на црвено-црниот тим не ги запре тренинзите, напротив ги интезивираше. Користејќи ги блиските и изиолирани ритски предели до неговиот дом. Без разлика на временските услови, тој вредно ја одржува формата. Завировски планира да ја одржува формата се до крајот на пандемијата и подготовен да влезе во периодот кога спортските, атлетски настани ќе се вратат на сцената. За разлика од колективните спортови индивудуалните овозможуваат продолжување на процесот на тренирање со речиси идентичен интезитет како и во нормални услови. За крај апалира седете дома почитувајте ги препораките, тренирајте во самоизолација.