Saturday ,13 July 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Куглање > Куглање! Вардар го промовираше официјалниот плакат за интернационалниот турнир “8-ми Септември“
Куглање! Вардар го промовираше официјалниот плакат за интернационалниот турнир  “8-ми Септември“

Куглање! Вардар го промовираше официјалниот плакат за интернационалниот турнир “8-ми Септември“

Кугларскиот клуб Вардар го промовираше официјалниот плакат за нивниот прв силен интернационален турнир, “8-ми Септември“. На него покрај силните екипи кои се учесници стои логото на град Скопје кој помогна како организатор и поддржувачите на истиот. Ова е прв ваков турнир со желба и тенденција да стане традиционален во иднина. Според  првиот план покрај нашиот Вардар, се и  Шампионот на Србија- КК Београд, Вицепрвакот на БиХ- КК Ревита-Бања Лука, Медвешчак од Загреб (Хрватска)  Шампионот на Словенија- КК Калцит Камник.

kugla