Sunday ,07 March 2021
Последни:
Home > Останати спортови > Атлетика > Атлетика: Завировски одличен на стартот на сезоната
Атлетика: Завировски одличен на стартот на сезоната

Атлетика: Завировски одличен на стартот на сезоната

По повод CISM меѓународниот ден на воени спортови, Армијата на Република Македонија на 18 Февруари со почеток во 11 часот организираше атлетска трка.

Свое учество зедоа 100тина припадници на АРМ како и неколку атлетичари од атлетските клубови. Нашиот Петре Завировски редовно зема свое учество во натпреварите организирани од АРМ. Завировски ја истрча својата најдобра трка во последните 3 сезони. Патеката долга 5км ја мина за 17:53 минути. Ова е одличен перформанс на Завировски според кој следува одлична сезона на вардарецот.

Самиот Завировски истакна дека е презадоволен од перформансот и најавува добар прогрес оваа сезона која започна за него со оваа трка.