Friday ,19 April 2024
Последни:
Home > ФК Вардар > У-19 > Енес Шабани најстандарден играч во младинскиот состав

Енес Шабани најстандарден играч во младинскиот состав

Остана да направиме пресек за минутажата на играчите кои беа дел од младинскиот состав за изминатава сезона. Енес Шабани е играчот кој добил најмногу минути на теренот кај оваа генерација, односно само пет повеќе од неговиот соиграч, Ринор Исени.

Погледнете ја минутажата кај младинците на ФК Вардар.

1. Енес Шабани  -894 минути

2. Ринор Исени  -889

3. Бојан Илиев  -877

4. Лука Стојковски  -720

5. Фисник Салиу  -718

6. Иван Мицевски  -676

7. Петре Тасевски  -614

8. Петар Гугуљанов  -608

9. Филип Симев  -603

10. Абдулах Хасани  -584

11. Алек Саит  -509

12. Филип Трајковски  -509

13. Антонио Мирков  -441

14. Дамјан Трајановски  -412

15. Анатолиј Петејчук  -405

16. Гоце Јовчев  -360

17. Дамјан Марковски  -360

18. Сулејман Исмаиљи -356

19. Левент Ибраим  -338

20. Бесар Гуџуфи  -316

21. Али Асани  -315

22. Алек Сељанац  -315

23. Александар Ѓурковски   -270

24. Георг Стојановски  -270

25. Сандро Каровски  -188

26. Мартин Радуловиќ-Величковиќ  -187

27. Дарио Јовановски  -180

28. Наум Ангелов  -180

29. Петар Давидоски  -180

30. Лука Ивановски  -97

31. Лео Андрески  -90

32.Виктор Крстевски  -90

33. Ерен Парталко  -90

34. Андреј Стојчевски  -90

35. Дарко Младеновиќ  -69