Sunday ,29 November 2020
Последни:
Home > Комити > (ВИДЕО) Комити: Во овие моменти на страв и темнина, ви подаруваме светлост и ведрина
(ВИДЕО) Комити: Во овие моменти на страв и темнина, ви подаруваме светлост и ведрина

(ВИДЕО) Комити: Во овие моменти на страв и темнина, ви подаруваме светлост и ведрина

Најголемата навивачка група во Република Македонија, ,,Комити Запад” на својата Фејсбук страница споделија видео материјали од вчерашната спектакуларна прослава на Велигден од Драчево. Погледнете го видеото ТУКА, а воедно ви го пренесуваме и целото соопштение на Комитите.

Во овие моменти на страв и темнина, ви подаруваме светлост и ведрина. Бидете здрави и живи и верувајте. Еден ден сето ова ќе биде минато и зад нас, и храброста која што сега ја покажуваме, ќе биде она на што тогаш ќе се повикаме.

Боже чувај ја Македонија!

Христос Воскресна од мртвите, со смртта, смртта ја победи
и на тие во гробовите живот им подари.