Friday ,19 April 2019
Последни:
Home > Историја > Авто – Мото клуб Вардар

Авто – Мото клуб Вардар

thАвто – Mото спортскиот  клуб Вардар е еден од помладите здружени спортови на Спортското друштво Вардар.
Формиран е во 1978 се разбира со помош на Aвто – Mото сојузот на Македонија.
Главна активност на овој спорт е Мото – Кросот, во кој ги постигнува и најдобрите спортски резултати.
Од своето основање, бил најдобар тим во овој спорт во нашата Република, па како таков се пласирал во II сојузна лига на Југославија.
Покрај освојувањето на I место во оваа лига, години наназад прваци и во поединеча конкуренција се и нашите познати мотористи: Наумовски, Николовски, Стефановски, Харалампиев и други.