Friday ,19 April 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Куглање > Кугларски Клуб Вардар со 4 куглари во изборот на иделаните топ6 на колото
Кугларски Клуб Вардар со 4 куглари во изборот на иделаните топ6 на колото

Кугларски Клуб Вардар со 4 куглари во изборот на иделаните топ6 на колото

По одиграното 9то коло во Македонската кугларска лига и убедливата победа над КК Империал Тобако нашите Црвено-Црни куглари напредуваа на табелата . Огромната и убедлива победа со 8:0 не остана незабележана па во идеалниот Топ 6 за изминатото колото во кугларската лига дури 4ца преставници се од КК Вардар .Прв на листата од 6 куглари на колото е  Димитровски Димитар играч, а воедно и  претседател на нашиот Кугларскиот Клуб  Вардар . Во иделаните покрај нашите 4 имаше место и за уште двајца куглари од Шампионот КК Макпетрол Скопје . Иделниот топ 6 за 9то коло од Македонската кугларска лига неделава изгледа вака :

 

Димитар Димитровски, играч и претседател на КК Вардар

Димитар Димитровски, играч и претседател на КК Вардар 2014

1.Димитар Димитровски (КК Вардар ) – 618 соборени кегли

2.Ибрахим Мемеди (КК Макпетрол) – 596 соборени кегли

3.Миле Димковски (КК Вардар ) – 588 соборени кегли

4.Бојан Влаќевски (КК Вардар ) – 588 соборени кегли

5.Александар Соколовски (КК Макпетрол) – 579 соборени кегли

6.Младен Донковски (КК Вардар ) – 575 соборени кегли