Wednesday ,12 December 2018
Последни:
Home > Останати спортови > Кошарка > Муса: Се вратив со цел да и помогнам на Македонија
Муса: Се вратив со цел да и помогнам на Македонија

Муса: Се вратив со цел да и помогнам на Македонија

Во вториот термин за квалификациски натпревари, женската кошаркарска репрезентација на Македонија е посилна за Едина Муса. Репрезентативката имаше неколкумесечна авантура во друг спорт, но се врати и му се стави на располагање на македонскиот национален тим.

Муса се занимаваше со фитнес, дури и настапи на Светско првенство во декември, но реши да се врати на првата љубов. Признава дека се чувствува отсуството меѓу обрачите, но барем физички е одлично подготвена.

-Веќе неколку месеци се занимавав со друг спорт, но ѝ се вратив на кошарката. Ми фали оној период за да си ја вратам мојата самодоверба, меѓутоа кондиционо сум подготвена, а подготвени се и останатите девјки. Се надевам дека ќе можам да и помогнам на репрезентацијата за да оствариме позитивен резултат- рече вардарката Муса.

Таа, Тантуровска и новата Американка, Ешли Парис, треба да да ѝ дадат нов залет на Македонија, во однос на поразите од Шведска и од Италија во првите два меча од квалификацискиов циклус…

…продолжи со читање на sport1.mk