Thursday ,20 June 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Кошарка > Дури седум вардарци ќе бидат дел од селекцијата на Македонија М20 на ЕП во Португалија
Дури седум вардарци ќе бидат дел од селекцијата на Македонија М20 на ЕП во Португалија

Дури седум вардарци ќе бидат дел од селекцијата на Македонија М20 на ЕП во Португалија

Европското првенство  (Б дивизија) ќе се одигра од 12-21. јули во Португалија. Во црвено-жолтата македонска селекција има голем број на вардаци. ВАРДАР-ците кои се дел од националната селекција M20 мажи  се следните:

Дарко Радуловиќ – селектор
Александар Ашаданов – асистент
Бранкица Перчинковска – физиотерапевт

Играчи:
Славчо Темелковски
Дамјан Крстевски
Миле Станимировиќ
Марко Мараш