Monday ,22 October 2018
Последни:
Home > Останати спортови > Борење > Борење! Вардар ги номинираше своите најдобри поедници во изборот за најуспешни во годината која минува (список)
Борење! Вардар ги номинираше своите најдобри поедници во изборот за најуспешни во годината која минува (список)

Борење! Вардар ги номинираше своите најдобри поедници во изборот за најуспешни во годината која минува (список)

Федерацијата на боречки спортови на земјава до нашиот боречки клуб Вардар упати барање за номинирање на најдобрите момци од нашиот црвено-црн колектив во изборот за најдобар борач во одредени категории. 

Нашиот клуб одговори на ова барање со свои предлози во истото се вели:

Почитувани , за номинација на избор на најдобри борачи на Македонија , БК ВАРДАР ги предлага следниве борачи:

nurov

Сениори : 1. МАГОМЕДГАЏИ ОМАРДИБИРОВИЧ НУРОВ – 19.04.1993 -

07.04.2017 3 МЕСТО меѓу.турнир “ДАН КОЛОВ-НИКОЛА ПЕТРОВ”- Русе тренери: Лулзим Вренези и Љубиша Пешко.

- 02.05.2017 5 МЕСТО “ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО” -Нови Сад. Тренери: Лулзим Вренези, Могамед Ибрагимов и Љубиша Пешко.

- 25.08.2017 “СВЕТСКО ПРВЕНСТВО” – Париз 10 место, тренери: Лулзим Вренези и Могамед Ибрагимов.

- 30.09.2017 меѓу.турнир “ДМИТРИ КОРКИН” -Јакутск 3 место. Тренери: Могамед Ибрагимов и Љубиша Пешко.

- 03.10.2017 меѓу.турнир екипно “”АХМАТ КАДИРОВ КУП” – Грозни 3 место во состав на тимот Европа

2. ХАЛИЛ ЗУБАИРОВ 06.02.1993

- 25.02.2017 меѓу.турнир “МЕЛАРКУП” – Вестерос 1 место, тренер: Љубиша Пешко.

- 04.03.2017 “ДРЖАВНО ИЗБОРНО ПРВЕНСТВО” – Радовиш 1 место, тренер Игор Неделковски. ——————————————————-

vladimir-egorov

Сениори У23: 3. ВЛАДИМИР ЕГОРОВ 27.06.1995

- 12.02.2017 “ДРЖАВНО ИЗБОРНО ПРВЕНСТВО У23″ -Прилеп 1 место, тренер Игор Неделковски.

- 25.02.2017 меѓ.турнир “МЕЛАРКУП” – Вестерос 2 место, тренер Љубиша Пешко.

- 04.03.2017 “ДРЖАВНО ИЗБОРНО ПРВЕНСТВО”- Радовиш 1 место, тренер Игор Неделковски.

- учесник на : -“ДАН Колов″ 07.04.2017 ,тренери: Лулзим Вренези и Љубиша Пешко.

-“ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО” 02.05.2017, тренери: Лулзим Вренези  и Љубиша Пешко.

- меѓу.турнир “ЈОСЕФ СВОБОДА” 1 место – “СВЕТСКО ПРВЕНСТВО” 25.08.2017, тренер Лулзим Вренези.

- “СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У23″ – БИДГОШЧ 8 место тренери: Лулзим Вренези и Љубиша Пешко. —————————————————–

14303696_1299603710073715_1763369717_o-660x330

Кадети : 4. РАМАЗАН ГАЏИХАНОВ

-23.01.2000 – меѓу.турнир “ПОБЕДНИК” – Белград 1 место најдобар борач на турнирот, тренери: Игор Неделковски  и Далибор Милановски. ——————————————————–

Женско борење: 5. МАРИЈА НЕДЕЛКОВСКА 11 09 2005

- меѓу.турнир ” ПОБЕДНИК” – Белград 1 место ————————————————–

(ВИДЕО СТРИМ 19Ч)БОРЕЊЕ! Вардарецот Хамикоев вечерва на С.П во Лас Вегас се бори за олимписка норма

Грчко Римски Стил СЕНИОРИ  ТИМУР ХАМИКОЕВ 01.01.1993

- меѓу.турнир “Moskva CSKA” – Moskva 1 место, тренер Игор Неделковски.

Накратко, од БК ВАРДАР ги номонираме :

- сениорска конкуренција:  МАГОМЕДГАЏИ Нуров, Халил ЗУБАИРОВ.

- сениори У23:  ВЛАДИМИР ЕГОРОВ .

- кадети: Рамазан ГАЏИХАНОВ)

- женско борење: Марија Неделковска.

Грчко-римски: ТИМУР ХАМИКОЕВ.

Со почит,   

Претседател:

ДАЛИБОР МИЛАНОВСКИ
Директор:

МИРКО ДИМЧЕВСКИ