Saturday ,20 October 2018
Последни:
Home > Останати спортови > Атлетика > Атлетика: Завировски утре ќе настапи на ноќната атлетска трка во Куманово
Атлетика: Завировски утре ќе настапи  на ноќната атлетска трка во Куманово

Атлетика: Завировски утре ќе настапи на ноќната атлетска трка во Куманово

Утре на 10-ти ноември во градот Куманово ќе се одржи ноќна атлетска трка по повод „11 Ноември-ден на  ослободувањето на градКуманово„. Стартот на трката е закажан за 18:30 часот. Ќе се трчаат три круга во централното градско подрачје. Еден круг е 1650 метри. Патеката ке биде на следниве улици Доне Божинов, плоштад Нова Југославија, булевар 3-та МУБ Народна Револуција, Ленинова. На ова трка ќе има еден преставник од АК Вардар.

Нашиот атлетичар Петре Завировски е во добра форма се очекува негов добар настап. Да потсетиме тој на 5км улична трка има најдобар резултат 17:00 минути поставен годинава на 18 февруари во “Најк лигата во трчање“. Завировски најавува атак на своето најдобро време. Инаку на атлетска патека најдобар резултат на Завировски е 16:31 истрчан мината година во септемвр