Saturday ,11 July 2020
Последни:
Home > Останати спортови > Нуров со награда „Оскар“ за најдобар спортист во 2019
Нуров со награда „Оскар“  за најдобар спортист во 2019

Нуров со награда „Оскар“ за најдобар спортист во 2019

Изминатиот викенд во Хотелот „Монтенегро Ривиера-СПА“ во Велес, на манифестацијата АСОВИТЕ БИРААТ АСОВИ награда доби еден член на Вардар.

Наградата на најдобар спортист во Република Македонија беше доделена за еден член на црвено-црното семејство. Борачкиот Ас, Могамедгаџи Нуров кој обезбеди место на олимписките игри во Токио-2020 со „бронзениот“ медал за Македонија на Светското првенство е лауреат. Тој доби признание „Оскар“