Monday ,04 March 2024
Последни:
Home > Историја > (ФОТО) Шампиони на Република Македонија 1994, ОК Вардар

(ФОТО) Шампиони на Република Македонија 1994, ОК Вардар

Одбојкарскиот клуб Вардар е најуспешен црвено-црн колектив во поранешната СФРЈ, по осамостојувањето исто така доаѓаше до трофеи. Вчера на нивната страница потсетија на една шампионска генерација.

90814999_10216992773951822_1727059517121757184_n

Шампиони на Република Македонија 1994
Стојат од лево на десно: Миле Младеновиќ (тренер),Владо Ѓорчевски(капитен), Владимир Коциќ,Дејан Димоски, Александар Витанов и  Глигур Добривојевски.

Клечат од лево на десно:Небојша Младеновиќ, Марјан Трајковски,  Горан Алексов, Митко Стојанов и Горан Славков.