Sunday ,26 May 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Реално Аикидо /Борење > Борење: Вардарките, Лазаревска и Илијевска успешно минаа тренинг камп организиран од UWW

Борење: Вардарките, Лазаревска и Илијевска успешно минаа тренинг камп организиран од UWW

1111111111

Успешно беше реализиран, женски борачки камп во Штип предводен од претставникот од СВЕТСКА БОРЕЧКА АСОЦИЈАЦИЈА тренерот Гита Николае ( тренер на Германска Репрезентација, претходно на Швајцарска и Романска) кој има учествувано на 7 олимпијади (4 како спортист и 3 како тренер). На кампот имаме 25 учеснички од Косово, Бугарија и Македонија.

На истиот учество имаа две вардарки, Бојана Лазаревска и Емилија Илијевска. Двете вардарки успешно го минаа кампот кој се одржа во Штип кој го предводеше инструкторот на UWW, г-н Николае.