Saturday ,25 May 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Државно изборно првенство за сениори во борење, Нуров со победа (Фото)
Државно изборно првенство за сениори во борење, Нуров со победа (Фото)

Државно изборно првенство за сениори во борење, Нуров со победа (Фото)

Вчера во Радовиш се одржа Државното изборно превнство во борење за сениори. Во најдобро издание се претставија борачите на Лирија кои во вкупниот пласман се први со 42 поени, пред Балканец 31, Чаир 26, Бучим 23 итн.

Сепак, најголемото изнандување го направи Бесир Алили, кој во категоријата до 61 килограм во финалето го совлада фаворитот Владимир Егоров, носител на бронзен медал од ЕП за сениори. Во првата борба на изборното славеше Егоров, но во вкрстувањата, односно финалето, Бесир беше подобар и го освои првото место.

Резултати
57 кг
1.Аид Салихаси – Тефејуз
2.Стефан Штерјов – Балканец
3.Зулфуќули Асани – Лирија
3.

61 кг
1.Бесир Алили – Лирија
2.Владимир Егоров – Балканец
3.Минир Реџепи – Лирија
3.Арон Николов – Бучим

nurov-piedestal-dpi-20то

65 кг
1.Мухамед Феруки – Лирија
2.Арбен Абази- Студеничани
3.Халит Османи – Лирија
3.Омер Феруки – Лирија

70 кг
1.Арсим Беќировски-Студеничани
2.Дарио Димитров – Балканец
3.Никола Танев – Бучим
3.Елмедин Сејфулау – Лирија

74 кг
1.Фати Вејсели -Лирија
2.Студеничани
3.Фета Елеведин – Лирија
3.Ружди Елези – Лирија

79 кг
1.Бехар Мамути – Чаир
2.Илија Буровски – Балканец
3.Ненад Панов-Балканец
3.Дејан Јосифов-Бучим

86 кг
1.Дејан Митров-Балканец
2.Астрит Исмаили – Лирија
3.Бајрам Ајдари-Чаир
3.Јетмир Имеровски-Тефејуз

92 кг
1.Реџеп Хајдари – Чаир
2.Бесник Лимани –Чаир
3.Ѓорги Јованов- Бучим
3.Амир Тачи-лирија

97 кг
1.Столе Ефтимов-Балканец
2.Рамадан Мустафовски-Чаир
3.Бобан Савев – Балканец
3.Рамазан Бакиу – Лирија

125 кг
1.Могамедгаџи Нуров – Вардар
2.Увејз Фејзулау – Лирија
3.Кристијан Крстев – Бучим
3.Александар Стојанов-Бучим

Извор:ИПОН.МК