Thursday ,09 December 2021
Последни:
Home > Останати спортови > Кошарка > Кошарка: Антиќ повика 6 вардарки за Македонија М18
Кошарка: Антиќ повика 6 вардарки за Македонија М18

Кошарка: Антиќ повика 6 вардарки за Македонија М18

Селекторот на оваа наша селекција Јелена Антиќ, одбра 19 кошаркарки кои ќе бидат вклучени во подготвителниот период.  Женската јуниорска репрезентација (М18) оваа година ќе учествува на FIBA European Challenger 2021, кој ќе се одржи од 27. јули до 1. август 2021 година во Бугарија.

Подготовките на кошаркарките ќе започнат на 28. јуни 2021 година (понеделник) со почеток во 10:00 часот во СРЦ Кале 2 (мала сала) во Скопје.

КФСМ ќе ги организира задолжителните лекарски прегледи и ПЦР тестови, за кои навремено ќе бидат известени сите повикани кошаркарки.

СПИСОК НА ПОВИКАНИ КОШАРКАРКИ

Нина Зафирова (ЖКК Вардар)

Ива Чолакоска (ЖКК Вардар)

Христина Ставревска (ЖКК Вардар)

Ана Ангелова (ЖКК Вардар)

Стефанија Цветаноска (ЖКК Вардар)

Ана Милованова (ЖКК Вардар)

Марија Димитриевиќ (ЖКК Бадел 1862)

Мартина Марковска (ЖКК Бадел 1862)

Мартина Блажевска (ЖКК Бадел 1862)

Стефанија Цветаноска (ЖКК Бадел 1862)

Габриела Модева (ЖКК Струга 2009)

Елена Пешиноска (ЖКК Струга 2009)

Мила Вељаноска (ЖКК Струга 2009)

Розе Укоска (ЖКК Струга 2009)

Лиле Миткова (ЖКК Трокал)

Рина Салиу (ЖКК Шкупи)

Ана Цветковска (CB Terralfas, Шпанија)

Михаела Станковска (ЖКК Крива Паланка)

Ксенија Петревска (ЖКК Крива Паланка)

Селектор: Јелена Антиќ