Sunday ,01 October 2023
Последни:
Home > Останати спортови > Куглање > Куглање: Познати учесниците на вардаровиот интернационален турнир, доаѓаат: Партизан, КК Београд…
Куглање: Познати учесниците на вардаровиот интернационален турнир, доаѓаат: Партизан, КК Београд…

Куглање: Познати учесниците на вардаровиот интернационален турнир, доаѓаат: Партизан, КК Београд…

Македонската кугларска федерација го дефинираше почетокот на новата сезона 2022/2023 година, одлучено е истата да започне на 10.септември. Според плановите на црвено-црниот тим, една седмица предходно односно на 3.септември, КК Вардар 2014 ќе го организира својот меѓународен силен кугларски турнир. Повторно организацијата се очекува да биде како и претходно, на високо ниво и на истиот ќе можеме во Скопје да гледаме повторно врвно куглање.

Познати се учесниците на истиот, ќе настапат двата вардарови состави и две тима од странство. Вака изгледа списокот на учесници:

1.Вардар-1

2. КК Партизан

3. КК Београд

4.Вардар-2