Wednesday ,24 July 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Атлетика > Скопскиот маратон одложен за 4.октомври
Скопскиот маратон одложен за 4.октомври

Скопскиот маратон одложен за 4.октомври

Очекувано, ниту  најголемиот спортски атлетски настан во Маkедонија „Скопскиот маратон 2020“ не остана „имун“ на коронавирусот. Така после пандемијата на вирусот, одлучено е истиот да биде преместен за 4. октомври.

Претходно беа одложени сите маратони кои се одржуваат во овој период. Белград го премести од 26 април на 18 октомври. На скопскиот маратон традицонално, АК Вардар учестува со неколку свои поединци години наназад.