Репрезентацијата до 16 години во машка кошаркарска  конкуренција кон средината на декември ќе замине за Романија на пријателски турнир. Кадетите, кои идната година ќе настапуваат на Европското првенство (А дивизија), ќе тренираат неколку дена в Скопје, а потоа ќе заминат за Клуж-Напока. Првиот тренинг ќе се одржи на 9. декември (недела) со почеток во 18:00 часот. На списокот се најдоа тројца момци од екипата на КК Вардар.

СПИСОК НА ПОВИКАНИ КОШАРКАРИ

 1. Марин Петков – КК Вардар
 2. Михаил Наумоски – Галатасарај, Турција
 3. Мирослав Ѓорѓевиќ – Бреша, Италија
 4. Давид Трпески – КК МЗТ Скопје Аеродром
 5. Амар Хот – КК Феникс 2010
 6. Гораст Величковски – КК Феникс 2010
 7. Павел Атанасов – КК Вардар
 8. Резарт Мемед – Анкона, Италија
 9. Филип Наков – КК Партизан Мулти Шпед
 10. Андреј Митревски – КК Феникс 2010
 11. Теон Богатиновски – КК Феникс 2010
 12. Дино Боцевски – Стела Азура, Италија
 13. Дамјан Гацов – КК Вардар
 14. Антонио Софрониевски – КК МЗТ Скопје Аеродром
 15. Теодор Симиќ – Барселона, Шпанија
 16. Предраг Стерјовски – КК Феникс 2010
 17. Борјан Димовски – КК МЗТ Скопје Аеродром
 18. Матеја Матовски – КК Партизан Мулти Шпед
 19. Никола Василевски – КК Партизан Мулти Шпед