Friday ,15 November 2019
Последни:
Home > Останати спортови > Кошарка > Тројца вардарови кошаркари се на списокот за селекцијата М16
Тројца вардарови кошаркари се на списокот за селекцијата М16

Тројца вардарови кошаркари се на списокот за селекцијата М16

Репрезентација до 16 години во машка конкуренција, која претстојното лето ќе се надигрува на континенталниот собир во Италија, вчера  среда (19. јуни)  е означен  официјален почеток на подготовките за Европското првенство. На списокот се наоѓаат тројца играчи на КК Вардар.

Подготовките ќе се одвиваат во салата Градски Парк.

СПИСОК НА ПОВИКАНИ КОШАРКАРИ

1.      Дино Боцевски
2.      Теодор Симиќ
3.      Резарт Мемед
4.      Мирослав Ѓорѓевиќ
5.      Кршеван Кларица
6.      Војче Василевски
7.      Михаил Наумоски – КК Вардар
8.      Марин Петков – КК Вардар
9.      Павел Атанасов – КК Вардар
10.   Андреј Митревски – КК Феникс 2010
11.   Горазд Величковски – КК Феникс 2010
12.   Амар Хот – КК Феникс 2010
13.   Теон Богатиновски – КК Феникс 2010
14.   Давид Трпески – КК МЗТ СА
15.   Марко Спасовски – КК МЗТ СА
16.   Паоло Блажевски – КК Работнички
17.   Карло Блажевски – КК Работнички
18.   Филип Наков – КК Водно санс
19.   Матеја Матовски – КК Водно санс
20.   Виктор Стојковски – КК Водно санс
21.   Никола Василевски – КК Водно санс
22.   Марко Пецановски – КК Гостивар