Monday ,22 April 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Куглање > Куглање: Вардар со два тима во МКЛ, високи амбиции за новата сезона (состави)
Куглање: Вардар со два тима во МКЛ, високи амбиции за новата сезона (состави)

Куглање: Вардар со два тима во МКЛ, високи амбиции за новата сезона (состави)

Кугларскиот клуб Вардар влегува амбициозно во новата сезона, донесе две одлични засилувања, двајца репрезентативци на Македонија. Покрај тоа во новата сезона имаат голем ростер од 18.играчи па ќе настапуваат со два тима Вардар 1 и 2  во МКЛ (Македонската кугларска лига). Вардар прв се одлучи пред две сезони на ваков потег и допринесе до збогатување на конкуренцијата,  во продолжение ви го носиме составот на двата тима. Треба да напоменеме дека на меѓународниот вардаров турнир во септември двата тима ќе земат учество на истиот.

ВАРДАР-1 СОСТАВ:

1. Димитар Димитровски

2. Коста Ристевски (капитен)

3. Коста Манев

4. Бранко Матиќ

5. Тони Тодоровски

6. Саша Јанковиќ

7. Милош Миливојевиќ

8. Пеце Димовски

9. Драги Ѓорѓиевски

10. Дарко Димитровски

o

ВАРДАР-2 СОСТАВ:

1. Влатко Стојановски (капитен)

2. Влатко Гиевски

3. Љупчо Митиќ

4. Мартин Матиќ

5. Зоран Ристиќ

6. Столе Ѓорѓиевски 

7. Ивица Петревски

8. Георг Поп Крстев