Wednesday ,16 January 2019
Последни:
Home > Останати спортови > Атлетика > (ВИДЕО) Завировски со низа настапи во 2017 година
(ВИДЕО)   Завировски со низа настапи  во 2017 година

(ВИДЕО) Завировски со низа настапи во 2017 година

Атлетската сезона во 2017 година веќе е затворена,  “на сила“ е зимската пауза за време на која Завировски Петре, атлетичарот на АК Вардар вредно се подготвува за идната сезона. Ви носиме кратко видео од дел од настапите во оваа измината година. Тој почна одлично оваа година некаде во април и мај имаше пех, кога дури и не финишираше на Скопскиот маратон. Но неговата “спартанска воља„ во текот на жешките месеци исполнети со многу напор, тренинг, неброени километри кој ги мина го вратија повторно при самиот врв. Тој експлодираш есента и покажа дека се работи за вистинско црвено-црно момче, прав вардарец кој секогаш се враќа посилен.

 

* Бонус видео “Road To Marathon Dream“