Sunday ,27 September 2020
Последни:
Home > Останати спортови > Борење! Вардарците Егоров и Нуров ќе земат учество на силен меѓународен турнир во Русија
Борење! Вардарците Егоров и Нуров ќе земат учество на силен меѓународен турнир во Русија
Нуров М.

Борење! Вардарците Егоров и Нуров ќе земат учество на силен меѓународен турнир во Русија

Од 5-8 септември во Русија, во Јакутск се одржува силен меѓународен турир во борење.  На истиот учество ќе земат двајца борачи на борачкиот клуб Вардар. Станува збор за Владимир Егоров кој ќе земе учество во категоријата до 57 килограми и М Нуров Магомедгаџи  кој ќе настапи во категоријата до 97 килограми. Станува збор за квалитетен меѓународен турнир со добра организација и богат награден фонд за медалистите.

Егоров Владимир

Егоров Владимир

На турниот има сериозен награден фонд за победниците во сите категории, тој изгледа вака:

1.место 7.000 USD

2.место 5.000 USD

3.место  3.000 USD