Friday ,23 February 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Куглање > Куглање: Згонц на местото број.4 на ранг-листата во МКЛ, во топ-10 уште и Поп-Крстев
Куглање: Згонц на местото број.4 на ранг-листата во МКЛ, во топ-10 уште и Поп-Крстев

Куглање: Згонц на местото број.4 на ранг-листата во МКЛ, во топ-10 уште и Поп-Крстев

Во македонската кугларска лига окончан е есенскиот дел, на сила е зимската пауза во која се играат државните поединечни првенства. По крајот на есенста етапа од сезоната 2019/2020 година на страницата на федерацијата поставени се просеци на играчите.

Највисоко рангиран од Вардар е Згонц Марјан, тој е на позицијата број четири. Искусниот вардарец дефинитивно е најдобар наш поединец оваа есен. Тој во просек има 546,30 „соборени дрва“ по одигран натпревар. Во топ-10 листата има место за уште еден вардарец, станува збор за младиот Георг Поп-Крстев. Тој впиша 532 „соборениѐ дрва оваа есен.

79234619_2166806973421227_118787426628927488_o