Sunday ,12 July 2020
Последни:
Home > Останати спортови > Кошарка > Триото Стојановска, Наков и Деловска ќе го води кампот на ЖКК Вардар
Триото Стојановска, Наков и Деловска ќе го води кампот на ЖКК Вардар

Триото Стојановска, Наков и Деловска ќе го води кампот на ЖКК Вардар

 Кошаркарскиот клуб Вардар, поточно од женскиот тим наскоро ќе започнат активности. Поради светската пандемија со Корона вирусот од март салата “Кале“ и сите тренинзи беа “под мраз.

Конечно доаѓа до значајно олабаување на мерките па се подготовуваат за нови активности. Тие најавиа индивидуален кошаркарски камп за кошаркарки над 14 години.

Познато и стручното трио кое ќе го реализира, станува збор за  првиот тренер на тимот Жаклина Стојановска, легендарната кошаркарка во нашите редови и тренер во младите категории Славица Наков, стручната тројка ја сочинува и  Симона Деловска. Капитенот на ЖКК Вардар и девојка која со успех ги пренесува кошаркарските знаења на помладите.