Thursday ,28 September 2023
Последни:
Home > Историја > Васил Рингов – повеќе од 10 години во црвено – црниот дрес
Васил Рингов – повеќе од 10 години во црвено – црниот дрес

Васил Рингов – повеќе од 10 години во црвено – црниот дрес

Во 1977 година дојде во Вардар, ни малку не беше лесно да се облече црвено – црниот дрес. Конкуренцијата во тимот беше голема,  кога го облече дресот на Вардар, не го симна повеќе од 10 години. Играше стандардно на лево крило. Негова специјалност беше: лесен дриблинг, добар центаршут, удар од далечина, а тие на Вардар му донесуваа многу славје, голови и победи.

Најголем недостаток му беше играта со глава, но ако не играше со глава, играше со мозок. Лесно се шеташе низ противничкиот шеснаесетник постигнувајќи ефектни погодоци, а токму тоа го сакаше публиката која беше и остана зад Рингов и Вардар на секој натпревар.

Ова беше мал извадок за Легендата на ФК Вардар, Васил Рингов кој повеќе од 10 години со успех го носеше светиот дрес!