Friday ,23 February 2024
Последни:
Home > ФК Вардар > Петлиња > Наскоро во функција старо-новиот дом на младинската академија на ФК Вардар
Наскоро во функција старо-новиот дом на младинската академија на ФК Вардар

Наскоро во функција старо-новиот дом на младинската академија на ФК Вардар

Наскоро во функција се враќа старо-новиот дом, на младинската школа на ФК Вардар, „Кирил Симоновски-Џина“.

1

 

Се работи за фудбалскиот терен во населбата Аеродром, спротив спортскиот центар Јане Сандански. И во минатото, академијата на ФК Вардар тренираше и играше натпревари на овој терен, но долго време теренот потоа теренот беше запуштен.

2

Теренот целосно се реновира и доби нов лик, на кој има поставено и рефлектори, па се очекува за многу брзо време, на истиот да тренираат младите вардарови надежи.