Tuesday ,28 May 2024
Последни:
Home > ФК Вардар > Петлиња > После пауза од две години се враќаат натпреварите во детската фудбалска лига
После пауза од две години се враќаат натпреварите во детската фудбалска лига

После пауза од две години се враќаат натпреварите во детската фудбалска лига

После пауза од две години се враќаат натпреварите во детската фудбалска лига. Ова натпреварување беше прекинато на 10.март во 2020 година поради корона вирусот, но од претстојниов викенд повторно ќе се играат натпревари на терените на фудбалската федерација на Македонија.

Претстојниов викенд со натпревари ќе стартуваат генерациите 2009, 2010, 2011 и 2о12, додека од следниот викенд ќе се приклучат и најмалите од генерациите 2013 и 2014.

Овој викенд, Вардар ќе одигра само три натпревари во Детската Лига, во продолжение можете да го видете распоредот и термините:

Генерација 2009

Вардар – Форца (1)   13:00   ( сабота)

Генерација 2010

Вардар – Шкупи  12:20   ( недела)

Генерација  2012

Вардар – Форца (1)   09:00  ( недела)