Saturday ,24 February 2024
Последни:
Home > ФК Вардар > Прв тим > Вардар е пример за бренд во Македонија, 400 победа во ПМФЛ

Вардар е пример за бренд во Македонија, 400 победа во ПМФЛ

ФК Вардар е вистински бренд во Македонија! На неделниот натпревар против Брегалница нашиот тим успеа да отвори нова страница во историјата на Македонскиот фудбал. Победата против Брегалница беше љубилејна, 400-та победа во ПМФЛ. Со ваков податок во нашата лига, неможе никој друг клуб да се пофали освен се разбира, најтрофениот колектив во земјава, црвено – црниот бренд ФК Вардар.
7608468222005912184254vardarfans-fkvardarvardarfans-fkvardarvardarfans-fkvardar

Сите други клубови во нашата земја само може да земат пример од нашиот тим, како функционира со години еден фудбалски колектив во нашата земја, со бројни трофеи како во Македонија, така и во Југославија. Но, ова е само почеток на новите убави времиња во ФК Вардар. Очекуваме овие победи во иднина да одат и над 600-700 победи. Вечно живеј ти, мој ФК Вардар!