Saturday ,01 April 2023
Последни:
Home > Историја > Вандаир легенда на Вардар
Вандаир легенда на Вардар

Вандаир легенда на Вардар

Легенда на Вардар, која има запишано над 100 натпревари во Црвено – Црниот дрес, се вика Оливеира Дос Сантос Вандаир !

Жива легенда на Вардар, преку 100 натпревари, кога ќе го прашате што мисли за Вардар и Македонија, ќе ви одговори: Најубавите години поминати во мојата фудбалска кариера, и во животот.

vardarfans-vardar-vandair                                             Самба на Градски

Дојде во Скопје, најпрвин играше во Цементарница, за во 2003 година да го облече дресот на Вардар.Настапуваше се до 2005 каде на 57 натпревари постигна 36 голови.

Вандаир исто така е најдобар стрелец во историјата на Вардар во европските купови.

Во 2006-2007 се врати во Вардар, и запиша 31 настап со 14 голови. Потоа замина за Португалија.

Во 2011 повторно се врати каде што припаѓа, и на 16 натпревари постигна 4 погодоци.