Sunday ,27 November 2022
Последни:
Home > Комити > „Комити” му посветија песна на Карачиќ

„Комити” му посветија песна на Карачиќ

89868441_2781350025252598_3702874902848602112_n

*Превземено од Комити:

Не се разделивме прописно како што требаше, можеби и затоа што веруваме дека нашата заедничка приказна се уште не е завршена.
Ти напишавме и песна но никогаш не ти ја испеавме, па пошто од денес си и официјално ‘наш’ може ‘нашки’ да ти ја изрецитираме, иако ќе звучи поубаво у сала, повторно, некогаш:

“Каде и да одиш Скопје ќе те памети,
Ќе ти пеат ќе те слават твоите Комити,
ОоОоО Игор Кара, ти си наша икона !”

Честитки!
Во Скопје отсекогаш и засекогаш си дома!