Thursday ,11 August 2022
Последни:
Home > Комити > Комити: Излезете заедно да ја најавиме одбраната на Вардаровата република
Комити: Излезете заедно да ја најавиме одбраната на Вардаровата република

Комити: Излезете заедно да ја најавиме одбраната на Вардаровата република

Комитите организираат нов караван, овој пат на ден пред натпреварот против Фенер. Во нивното соопштение се вели:

И ПОВТОРНО НАЈЈАКО !!!

“Елате при нас, браќа да си слејме душите и срцата и да се спасиме, та ние и нашата чељат и пречељат да живејат мирно, да си работат спокојно и да напредуат”

Излезете заедно да ја најавиме одбраната на Вардаровата република, да ги поздравиме борците, да залиеме и да се помолиме пред големиот бој 
Слобода или Смрт”

ДА ГО РАЗБУДИМЕ СКОПЈЕ, ДА ЈА РАЗБУДИМЕ МАКЕДОНИЈА !!!

среда, 20:00ч, последна 5ка, Н. Лисиче !!!