Thursday ,28 September 2023
Последни:
Home > Комити > ,,Комити”: Секоја друга одлика освен Признание и доделување на титулата, која е заслужена на теренот и чиста, ќе значи необјективност, навлегување во други моменти кои немаат допирна точка со спортот
,,Комити”: Секоја друга одлика освен Признание и доделување на титулата, која е заслужена на теренот и чиста, ќе значи необјективност, навлегување во други моменти кои немаат допирна точка со спортот

,,Комити”: Секоја друга одлика освен Признание и доделување на титулата, која е заслужена на теренот и чиста, ќе значи необјективност, навлегување во други моменти кои немаат допирна точка со спортот

Популарните ,,Комити” излегоа со ново соопштение на нивната официјална Фејсбук страна.

Ви го пренесуваме нивното соопштение во целост:

Ваква страст, хемија и взаемно почитување помеѓу сите делови од семејството Вардар, немало оддамна.

Затоа резултатот е тој што е, Ние сме Прваци на Македонија со 11 бодови предност пред ривалот за титулата !

Прашањето кое виси и кое ни создава тензија е дали тоа што е очигледно според многумина чие мислење е релевантно, го препознаваат и во ФФМ?

Едно е сигурно, секоја друга одлика освен Признание и доделување на титулата, која е заслужена на теренот и чиста, ќе значи необјективност, навлегување во други моменти кои немаат допирна точка со спортот, и дирекна провокација кон цело Црвено-Црно семејство !

Веруваме во објективноста, и дека ќе преовлада се она што го прави спортот привлечен и волшебен. Но истовремено, да се разбереме, Расизам и шовинизам нема да толерираме !