Thursday ,04 June 2020
Последни:
Home > Комити > Комити: Имаме закажано прослава на 8 декември, каде да се обратиме за да го изнајмиме МНТ?
Комити: Имаме закажано прослава на 8 декември, каде да се обратиме за да го изнајмиме МНТ?

Комити: Имаме закажано прослава на 8 декември, каде да се обратиме за да го изнајмиме МНТ?

Навивачите на Вардар, популарните Комити, се јавија со свој став. Соопштението ви го пренесуваме во целост:

По успешната соработка и партнерство помеѓу Министерството за Култура при Владата на Окупирана Македонија, и навивачите на Шкендија – “балистите”, кое резултираше со владина финансиска поддршка и изработка на рекламен спот за придонесот во спортот и Културниот развој на Македонија од страна на “балистите”, сведоци сме на уште еден пример на уште една успешна соработка помеѓу Министерството за Култура при владата на Окупирана Македонија и навивачите на Слога – “шверцерите”.

Заеднички именител на сите без исклучок гореспоменати субјекти е нивниот Анти-Македонскиот карактер.

Пораката која се испраќа до младината која живее во Окупирана Македонија е – Бидете против својот род и нашата поддршка како морална така и финансиска преку алоцирање на средствата собрани од сите даночни обврзници е загарантирана.
Некогаш беше Македонски Народен Театар, сега не знаеме што е, но судејќи по она што се случува е се освен тоа.

Не пишуваме затоа што сме погодени од овие перверзии, веќе не сме, веќе и не очекуваме ништо друго од оние кои се колаборанти и вазали на окупаторот, од оние кои од некогаш барем навидум Суверена држава, направија банана република и протекторат кој служи за потсмев во меѓународните дипломатски кругови.

Ние за 8-ми Декември имаме најавено прослава на неколку Јубилеи (20 години Лојал Фанс, 10 Години Братство Комити & Војводи, 5 години Комити Маџари), па би сакале да прашаме јавно, како може да ја изнајмиме истата просторија за прослава на Јубилеите?
Иако театарот е сега под привремена управа на окупаторот и го нема предзнакот Македонски, сепак за нас има емотивна и историска вредност, и ќе внимаваме на ентериерот и се она што е внатре и претставува Македонска Историја, Култура и Уметност како да се наши, во нашиот дом.

Слобода или Смрт за Македонија !
Комити Запад