Sunday ,09 August 2020
Последни:
Home > Комити > (ФОТО) Комити со кореографија “Дежурни виновници“, извадена парола за Карпалак, Пандо ..

(ФОТО) Комити со кореографија “Дежурни виновници“, извадена парола за Карпалак, Пандо ..

Комити на вчерашниот дуел покрај искажаната почит кон прерано починатиот Пандо имаа и некој други пароли , кореографии кој ги презентираа во текот на мечот со ФК Слога од Чаир . Најинтересна е кореографијата со наслов “Дежурни виновници“ која покажува како овој општествен систем а пред се неговиот репресивен дел ги третира навивачи на Вардар . Тоа може да го погледнете на следната фотографија :

vardarfans 2

Исто така Комити кој се формирани како патриотска навивачка група која и самото име го наследи од Илинденците незаборави со парола да одаде почит кон загинатите и да порача дека не се заборавени жртвите дадени за нашата земја на “Карпалак “ .Треба да се каже дека Комити беа и на самото место на трагедијата да одадат почит (види вестvardarfans 3

Секако тука е и последниот поздрав до нашиот загинат млад вардарец Александар Пандовски – Пандо кој прерано го напушти овој свет и замина во вечноста.

vardarfans pando2

Како и секогаш прекрасно пиро на најдобрата македонска навивачка група Комити запад :

vardarfans 1

ФОТО : FB>  Вардар-фото галерија