Thursday ,13 August 2020
Последни:
Home > Комити > Комити Запад во сезоните од ’87 до ’90 година (ФОТОГАЛЕРИЈА)
Комити Запад во сезоните од ’87 до ’90 година (ФОТОГАЛЕРИЈА)
Комити на Црвена Звезда-Вардар (Белград) `87 год.

Комити Запад во сезоните од ’87 до ’90 година (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Комити се основани далечната 1987 година тие напролет ќе слават три децении постоење што е поголема бројка од годините на самостојната Македонија, сите политички и други субјекти кои денес фунционираат. Тие беа предвесници на самостојноста на оваа земја. Тие во првите години од своето постоење верно го бодреле ФК Вардар на домашните и гостинските мечеви во ЕХ ЈУ лигата. Можеме да почустувуваме  мал дел од тогашната атмосфера низ стадионите на кој играле црвено-црните, низ  пренесените   ретро фотографии од сезоните 1987 до 1990 година. Овие слики треба да им ја доближат на младите атмосферата во почетните години на Комити, а кај постарите да родат спомени…уживајте..