Sunday ,27 September 2020
Последни:
Home > Останати спортови > Борење: Познати ривалите на Нуров и Егоров на силниот турнир во Русија
Борење: Познати ривалите на Нуров и Егоров на силниот турнир во Русија

Борење: Познати ривалите на Нуров и Егоров на силниот турнир во Русија

Од  денес се до сабота, 8 септември во Русија, во Јакутск се одржува силен меѓународен турир во борење.  На истиот учество ќе земат двајца борачи на борачкиот клуб Вардар. Станува збор за Владимир Егоров кој ќе земе учество во категоријата до 57 килограми, каде ќе има 38 борачи. Во категоријата на  Нуров Магомедгаџи  ќе има 13 бораи, тој ќе настапи во категоријата до 97 килограми. Станува збор за квалитетен меѓународен турнир со добра организација и богат награден фонд за медалистите.

По денешната ждрепка познати се нивните ривали:

22 222