Thursday ,30 May 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Борење: Успешен настап за вардарци на Изборното државно првенство У20
Борење: Успешен настап за вардарци на Изборното државно првенство У20

Борење: Успешен настап за вардарци на Изборното државно првенство У20

ИЗБОРНО ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО у20 Радовиш,
25.03.2023

Вардар на Изборното Првенство за јуниори настапи со одбрана малубројна , но силна екипа .
Неколку првотимци беа болни и вирусно заразени , така да го пропуштија првенството .
Најпријатно беше што сите наши учесници освоија солиден пласман:
– Марко Андонов 1 место до 70кг сл.стил ,

received_194590749985711
– Рубен Модосјан 1 место до 79кг ,
– Љупче Митев 2 место до 86кг.
– Стефан Митев 2 место до 92кг
– Милан Трендов 3 место до 65 кг.

Кај дамите :
– 65кг. Еми Илијевска 2 место
– 68кг Бојана Лазаревска 1 место