Saturday ,25 May 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Атлетика > Завировски “бронзен” на 3000 метри
Завировски “бронзен” на 3000 метри

Завировски “бронзен” на 3000 метри

 

Нашиот Петре Завировски ја трча една од своите најдобри сезони во кариерата.

Вчера на атлетскиот митинг “отварање на сезона” го освои 3-тото место на трката на 3.000 метри со резултат од 9:49 минути. Црвено- црниот атлетичар во континуитет покажува одлични перформанси. Неговата форма е на завидно ниво. Следен негов настап е на 8 мај на 10км на Скопје Трча.