Saturday ,13 April 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Куглање > КК Белград го одбрани тронот, Влаќевски уште еднаш покажа класа на вардаровиот “8мо септемвриски” кугларски турнир
КК Белград го одбрани тронот, Влаќевски уште еднаш покажа класа на вардаровиот “8мо септемвриски” кугларски турнир

КК Белград го одбрани тронот, Влаќевски уште еднаш покажа класа на вардаровиот “8мо септемвриски” кугларски турнир

Во кугларницата “ВИП” при СЦ “Борис Трајковски”  во Скопје успешно беше реализиран третиот интернационален кугларски турнир “8.Септември” кој го организира Вардар со покровителство на градот, по повод големиот празник.

fb_img_1567976169751

На истиот имаше екипи од БиХ, Србија, Хрватска, Словенија и Македонија. Кугларското ЕХ ЈУ “крем” беше собран на едно место. Тимот на КК Белград повторно стана шампион по 3 пат. Влаќевски Бојан кој настапи за Вардар дојде до првата позиција во поединечната категорија. Ова се остварените пласмани:

fb_img_1567976173403

Екипен пласман на Скопје 2019:
1. КК Београд
2. КК Вардар
3. КК Калцит

Поединечно:
1. Бојан Влакевски Вардар
2. Денис Делиќ Мертојак
3. Горан Остојиќ Београд