Thursday ,28 September 2023
Последни:
Home > Останати спортови > (ВИДЕО) „Битката“ за бронза на Нуров во Минск

(ВИДЕО) „Битката“ за бронза на Нуров во Минск

Могамедгаџи Нуров (97 кг) остана без бронзен медал на три секунди до крајот на Европските игри во Минск, Белорусија. Во борбата за бронзата загуби со 1-3 од домашниот борач Алекасандар Хуштин (Белорусија). До тие три секунди резултатот беше 1-1, а нашиот борач во 44 секунди до крајот беше поактивен. На крајот тргна во акција на се или ништо и кога се чинеше дека ќе поентира Хуштин се извлече и му направи конраакција од која зарботи два поени.

Ова тешко му падна на Нуров, па крајот го дочека со солзи во очите.

Инаку прв поведе Хушин 0-1 со казнен поен за некактивност, а Нуров изедначи во втората рунда со акција на истуркување. Нуров го освои петото место, досега тоа е најдобриот резултат на некој наш спортист на Игрите.

Погледнете ја битката за бронза на следното видео.