Sunday ,16 June 2024
Последни:
Home > Останати спортови > (ФОТОГАЛЕРИЈА) БК Вардар вежби во Снежниот Стокхолм

(ФОТОГАЛЕРИЈА) БК Вардар вежби во Снежниот Стокхолм

Сонот Олимпијада Рио 2016 година тешко се остварува треба многу: напорни , тренинзи , мака , пот и издржливост . Затоа момците од БК Вардар денес имаа тренинг на снежните падини над главниот град на Шведка Стокхолм .

На самиот врв на скијачкиот центар “Flottsbro “ во Стокхолм денес тројцата борачи Стефан Пешко (15) Тимур Хамикоев (22) и Кристијан Пешко (19) под будното око на шефот на стручниот штаб на БК Вардар Професорот Љубиша Пешко има тренинг со трчање и вежби на снежната подлога се со цел добивање на  додатна издржливост . Момците имаа норма од 15 км трчање и борење на снежните планински педели . Утре добиват заслужен одмор а од понеделник повторно пеколен распоред. Следи фото галерија од истиот .