Monday ,06 July 2020
Последни:
Home > Останати спортови > По повод денот на тренерите, БК Вардар со посебна порака за Рангелов и Пешко
По повод денот на тренерите, БК Вардар со посебна порака за Рангелов и Пешко

По повод денот на тренерите, БК Вардар со посебна порака за Рангелов и Пешко

По повод ДЕНОТ НА ТРЕНЕРИТЕ , колективот на БК ВАРДАР ги поздравува и им пожелува здравје и долг живот на професионалните тренери Бојан Рангелов и Љубиша Пешко!

bb4a

Тренер – важна и не проста професија . Во чест на спортските наставници е утврден специален праздник, кој активно се празнува во светот. 30 ноември 2019 г. е меѓународен ден на тренерот.

Професионален тренер – тоа е специалист, кој ги подготвува спортистите за натпревари , користејќи специално разработени методики за остварување и постигнување врвни резултати …
Но пред се – он е втор татко или мајка, кој(а) секогаш може да разбере, помогне, посоветува .
Тренер – тоа е многу трпелив , целостремен и силен човек, кој што прави огромен труд, за да создаде ШАМПИОНИ !

bb4 bb2
Ве поздравуваме со професионалниот празник ДРАГИ НАШИ ТРЕНЕРИ !
Крепко и силно здравје, стабилни нерви, среќа и нови победи