Wednesday ,17 July 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Куглање > Среќен роденден Димитар Димитровски, вардаров “кугларски дијаманту”
Среќен роденден Димитар Димитровски, вардаров “кугларски дијаманту”

Среќен роденден Димитар Димитровски, вардаров “кугларски дијаманту”

На денешен ден пред 43 години роден е еден од најдобрите македонски куглари, човекот кој последната деценија е е еден од најдобрите двајца во овој спорт Димитар Димитровски. Тој е човек со визија кој реши пред шест години да го врати името Вардар на кугларската мапа. Претседател, иден творец, на црвено-црните.

Редакцијата на Вардар фанс на Димитар му посакува среќен роденден. СРЕЌЕН РОДЕНДЕН ЦРВЕНО-ЦРН ДИЈАМАНТУ.