Friday ,23 February 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Куглање > Куглање: Во сабота Мартин и Љубчо Митиќ ќе играат за титулата У23
Куглање: Во сабота Мартин и Љубчо Митиќ ќе играат за титулата У23

Куглање: Во сабота Мартин и Љубчо Митиќ ќе играат за титулата У23

За време на паузата во Македонската кугларска лига се одигруваат поединечните државни првенства. На првенството У23 настапуваат двајца вардарци, Мартин и Љупчо Митиќ.  Се играат два круга по крајот на истите врз основа на вкупните резултати се одредува пласманот.

После првиот натпреварувачки ден кој веќе се оддржа на државното поединечно првенство до 23 години, во машка конкуренција води Александар Младеновски од Пелистер со соборени 500 кегли, пред Петар Радовиќ од Макпетрол со 479 и Мартин Митиќ од Вардар со 470 соборени кегли. Вториот круг се игра во сабота, ова е распоредот:

76697450_2152655538169704_7905907620718837760_o