Friday ,15 November 2019
Последни:
Home > Останати спортови > Последни подготовки пред „Европските олимписки игри” во Белорусија, двајца вардарци во црвено-жолтата експедиција
Последни подготовки пред „Европските олимписки игри” во Белорусија, двајца вардарци во црвено-жолтата експедиција

Последни подготовки пред „Европските олимписки игри” во Белорусија, двајца вардарци во црвено-жолтата експедиција

Остануваат само уште пет дена од 21 јуни до 30 јуни 2019 година во Минск, Белорусија ќе се одржат вторите Европски Олимписки игри на кои ќе настапат 50 европски држави, со околу 4000 спортисти во 15 спортови.


62589814_2334009180150856_8147980498736513024_n

Македонија ќе ја претставуваат 12 спортисти од кои деветмина се од боречките спортови, каде што реално може да се надеваме и на медал. БК Вардар ќе има двајца свои членови на овој голем собир, станува збор за:

-Магомедгаџи Нуров – борење (слободен стил) 97кг

-Далибор Богданов – самбо 68кг