Sunday ,26 May 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Џудо клуб Вардар

Џудо клуб Вардар

Џудо клубот Вардар е формиран во 1967 година, всушност кога бил формиран карате клубот, бил формиран и џудо клубот Вардар.Квалитетот на екипата давал можност да се пласира во првата сојузна- џудо лига.
Мегутоа, почитувајки ја категоризацијата на клубовите во градот, која на овој спорт не му предвидува да може да се натпреварува во првата сојузна џудо лига, нашиот клуб си останал и понатаму да се натпреварува во Републичката лига.
dzudo1
Големи успеси постигнвајќи ги во поединечна конкуренција:
Фетау Мустафа,И браќата Веловиќ, кои биле и државни репрезентативци, а Мустафа ги бранел боите на нашата земја и на две балканидијади, од каде што донел и сребрен медал.